Powered by Blogger.

Sunday, January 3, 2010

~new year vs the good old days~




semua orang buat entry new year, aku pun nak jugak.
tak nak ketinggalan.
jari menari-nari di keyboard sambil mulut aktif mengunyah.
sedap benda alah nih.

-----------------------------------------------
hmm.. apa makna new year bagi aku?
setiap kali aku utarakan soalan ni dalam minda aku,
pasti aku terimbau new year aku dulu-dulu.

merengek-rengek kat ummi @ abi
minta diari laaa, apa lagi
minta nak perlatan sekolah baru juga
semua nak yang baru
haha.. kelakar bila ingat balik.

dulu, aku suka tulis diari
dari aku tingkatan satu
ummi akan belikan aku diari baru setiap tahun

diari pertama aku warna pink
wangi lagi
setiap page ada border bunga-bunga
ada mangga kat tepi, boleh kunci
canggih aku kira =p

bila akhir tahun
seronok sangat bila baca semula diari aku untuk tahun tu
mula tergelak-gelak sorang-sorang
menangis juga

biasalah,
ummi sibuk dengan adik-adik
dengan abi aku sedikit segan
diari lah jadi tempat aku luah segala
xpayah cover langsung

dan melalui diari lah jugak
ummi tahu rahsia aku
(aku xpandai nak semunyik barang kot) ;p

hmm.. dah jadi memori indah pun semua tu
sampai sekarang
kalau ada masa, diari-diari lama aku tu aku belek-belek
hehe..

sekarang, dah tak ada diari dah..
kenapa?
last aku ada diari masa kat matrik
itupun more kepada planner
aku jadi menyampah pule
sebab tak sempat sangat dah nak beremosi dengan diari macam dulu-dulu
huu.. i realized now..
..i missed the good old days..


4 comments:

raisya syahira said...

l0ng!!!!n0p tng0k g0p...=)
dh tg0k avatarrrr????

nurulwidad che awang said...

nk tgk gapo yong? avatar tgk dh.. best! =)

bulanisakmar said...

cbe jual diari tu..mesti meletop..hhehhe mcm 1 litre of tears =p

nurulwidad che awang said...

haha.. tibe2 je rase mcm nak cari balik sume.. :)

 

nwca Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez