Powered by Blogger.

Friday, May 20, 2011

mak tok sayang :D

lately, mimpi yang bukan-bukan saja. ada makna kah atau sekadar gurauan malam? bangun saja terus nak melayan perasaan gundah, kadangnya bangun dengan air mata bercucuran. wahai mimpi, semoga kau tak bawa bersama maksud yang buruk. uhuh.

sekarang, aku duduk goyang kaki di rumah. tak ada hala tuju. heheh. macam tak senonoh je kan. tapi betul lah, takde pengisian. bangun pagi, mandi, masak, makan, tengok tv, baca novel, tengok laptop, online, then tidur balik. semalam dan semalam dulu balik rumah mak tok. ok la, seronok! sebab ada astro! haha :)) . lagi sebab makan sedap. mak tok kalau masak, yang simple macam singgang ikan tongkol pun, pergh.. SUPERB! memang ummi kalah la sikit. heh.. :p.

malam lepas maghrib, mak tok hulur handphone dia. "kak long tolong tengokkan penggera ni, mak tok nak suh dia bunyik tiap-tiap pagi,". aku dengan iman tergelak-gelak. mak tok blur. yelah, skema laa hai mak tok cakap penggera. selalu orang paling koman pun cakap jam loceng ke kaan. mak tok gelak sama :).

lepas baiki setting alarm, aku hulur balik handphone pada mak tok. then, sayu mak tok cakap, "kak long tak pernah telefon mak tok pun.....," aku terkedu seketika. then dalam tergagap aku jawab, "kak long tak reti mak..," ugh, alasan aku macam.... T_T. btw, tu memang bukan alasan, aku memang tak reti nak sembang lama kalau telefon orang. aku memang more kepada mendengar. dengan certain orang je yang aku akan cakap banyak. hmm.. kesian mak tok.. @_@

tadi, tak sampai hati nak tinggal mak tok. dia tak sihat. batuk. tapi terpaksa jugak balik, iman nak siapkan final touch nak gi penang. uh.. esok is gonna be a LONG and tiring day. lusa jugak. nak hantar iman ke uitm p.pinang.

oklah, thats the end i think. i love mak tok so much! :')

p/s: pray for the safety of our journey tomorrow.


4 comments:

Bahijah~ said...

heheehe..sowi long..ijah xg umah mak..xtaw plop k.long n iman nk pi pagi kamis to..
org abis tea, siap2 g malam kamis tu nk jupe ngn k.long..tgok2..xdok org..control dlu..pah tnye mok.."kak long blik kol wape?"..padahal xtaw k.long blik doh...mok oyk pagi xdih..heheehe...begitulah citernyer..

wie said...

haha xpo2, kito jupo semula la. pasni nk g anta man dah.. isk isk. risau sungguh nk tinggal dy, dhla kecik, xpenah dok jauh plk tu.. :)

raisya syahira said...

xpewlah...=)6ti 0kes ler tue...

Bahijah~ said...

huhu..xsmpat jumpe man tecik..kim slm cayam ke yer deh...
windu nk joget ngn ye time kecik2 dlu..
tata iman...
sedeyh aser..iman kuat tuu...*_*

 

nwca Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez