Powered by Blogger.

Thursday, April 15, 2010

strong heart~



17:55 ~ after asar prayer.


aku hilang jejak haribulan semenjak dok rumah ni,

cek kalendar kat handphone, owh ok, harini dah 15hb April,

got 5 more days before the practical begin,

and still, xdecide lg on d transport mahu ke sana. hmm.. malas pk!


baru lepas bersembang dengan seorang teman,


beliau baru patah hati, aku nasihat segala bagai,

then she said, "ko xpelah, tengah bahagia sekarang, senangla nak cakap pape"

owh ok, fine. aku terdiam, sedikit kecil hati.

ni reply aku pada dia,

kebahagiaan yang kita kecapi dulu, atau sekarang, atau masa depan,

xkan kekal lama, akan diselang seli dengan dugaan yang pelbagai,

yang kekal hanya bila kita bersama denganNYA


aku juga pernah mengalami situasi serupa,


malah lebih teruk mungkin, bukan sekali, malah berkali-kali.

pengalaman mengajar dan mendewasakan kita.

be strong dear.. :)

p/s: Allah xbagi kita apa yang kita mahu, DIA bagi kita apa yang kita perlu.


2 comments:

WF:ciktim said...

(._.')
aku pun mahu kuat jugak.

nurulwidad che awang said...

hmm, we won't know how strong we are, unless kita diuji..
u're STRONG dear tim.. :)

 

nwca Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez