Powered by Blogger.

Sunday, April 4, 2010

aku rasa laa kaann.. XD

bismillahirrahmanirrahim~

baru-baru ini, on 29th March 2010, tajuk final year project untuk biomedical science students dah pun keluar, siap dengan nama supervisor sekali..

pada hari kejadian, aku dan kawan-kawan se'course' ade exam EOP belah petangnye, so, normal la kan, pagi tu tengah lepak2 sambil belek2 note tengok mane2 yang perlu.. sekali dalam pukul 12 lebih, dapat sms gitau yang topic fyp dah keluar, apa lagi, kalut-kalut lah kami-kami bersiap2..

aku sampai kat sana dalam pukul 1.15 gitu, dan tu dah kira lewatlaaa kaann.. mane taknye, semua tajuk-tajuk yang boleh kate best dah abes di'COP.. uhuuu.. sedih laa seposen kan... tapi takpela.. aku dan kawan-kawan pun mulela tengok2 tajuk yang tinggal..

setelah ditimbang-timbang baik dan buruknya.. *tgk supervisor yg best n tajuk*, yang tinggal masa tu tajuk yang kena buat survey under sis. wahida, tajuk gamat under prof. ridzwan, tajuk tepi pantai dgn dg. K dan tajuk2 dr.deny yang lebih kepada herbal medicine.. aku ni xsuke sangat nak keluar-keluar pegi site cari sample dan survey segala.. so, at last, aku pilih tajuk under dr. deny.. ni haa tajuknye..

"isolation of phytochemicals of isolated compund from Durio malaccensis"

ni laa pokoknye, Durio malaccensis~ =)

aku dah pun consult dr. Deny, dan Alhamdulillah, beliau ialah seorang supervisor yang sangatlah baik dan membantu.. :)
lepas sembang-sembang dengan beliau, aku seakan dberi suntikan semangat. excited nak mula buat fyp.. tapi yelaa kann.. mula2.. xde dugaan lagi nih.. hehe.. hopefully, semangat ni xkan keciciran di mana-mana lagi *seperti semangat study aku yang tgh hilang sekarang =p*

so, back to the topic, aku rasaaa laaa kaann.. macam researcher yang bakal berjaya dah sekarang nih.. rasa macam excited sebab dah ada gaya sebagai scientist yang diiktiraf.. semoga segalanya dipermudahkan untukku dan sahabat2 seperjuangan.. Ameen.. :)



Questions of science, science and progress
Do not speak as loud as my heart.

(Coldplay)

2 comments:

alif zai mim ra said...

hehe..hawa pun dah bersemangat dah..walhal exam lum habis lagi..ehehe

nurulwidad che awang said...

haha.. tu laa.. esok last paper jangan buat2 lupe.. good luck hawabus! ^^

 

nwca Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez